رئیس گروه تولید،امورصنعتی و استانداردتاکیدکرد:
پورتال مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در راستای تشریح فعالیتها و اقدامات این مرکز برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و نیز ترسیم برنامه های آتی جهت سیاستگذاری و نظارت بر نحوه تولید گفت و گوئی با حمید پورفرد - رئیس گروه تولید امور صنعتی و استاندارد انجام داد که خلاصه آن از نظرتان می گذرد.
* عملکرد مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در راستای سیاستگذاری و نظارت بر نحوه تولید را تشریح نمائید؟
این مرکز هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی نظارت ویژه بر محصولات دخانی داشته و از لحاظ کیفی با توجه به استاندارد های جهانی از محصولات دخانی تولیدی هر 6 ماه یکبار نمونه برداری نموده و به آزمایشگاه همکار جهت بررسی کنترل و کیفیت (بررسی توتون ، کاغذ ، فیلتر ،بسته بندی ) اقدام می نماید وهمچنین از نظر کمی با توجه به نیاز کشور و حتی صادرات ، تولید کالای دخانی از انحصار خارج گردیده و با کسانی که توانایی سرمایه گذاری داشته باشند و در صورت ثبت برند و یا اجازه استفاده از برندهای خارجی همکاری لازم را معمول و نسبت به صدورمجوز تولید اقدام می نمایند.
رئیس گروه تولید مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در ادامه ضمن برشمردن فعالیتهای این مرکز افزود: بررسی درخواست متقاضیان برای صدور مجوز تولید کالای دخانی ، نظارت ، کنترل و تهیه گزارش از فرآیند تولیدکالای دخانی ، بازدید های دوره ای و نظارت بر رعایت استانداردها، بررسی بازار مصرف و میزان تولید و تنظیم گزارشات تحلیلی و صول و ایصال حقوق دولتی از محل تولید کالاهای دخانی از جمله فعالیتهای این مرکز می باشد.
*تعداد واحدهای فعال و غیر فعال تولید کننده سیگارت و تنباکو در داخل کشور چه میزان است و برای راه اندازی واحدهای غیر فعال و رفع مشکلات آنها چه اقداماتی صورت گرفته است؟
24 واحد تولید سیگارت و 43 واحد تولیدی تنباکو معسل در حال حاضر اقدام به تولید کالای دخانی می نمایند.
*برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و حذف انحصار در بخش تصدیگری این صنعت چه اقداماتی صورت گرفته است؟
برای حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از خروج ارز کشور دو واحد تولیدی بزرگ را مجاب به خرید دستگاههای فرآوری توتون نمود که در مرحله تست می باشند.
رئیس گروه تولید یاد آور شد که مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در اجرای مصوبه مورخ 27/4/91هیات محترم وزیران تاسیس و کلیه وظایف حاکمیتی از شرکت دخانیات منفک و به وزارت صمت (مرکز) منتقل شد که با این سیاست ضمن ایجاد زمینه رقابت سالم در بین فعالان این بخش و حذف انحصار شرکت دخانیات در این صنعت فراهم شد . وی تاکید کرد:کلیه متقاضیان قادر خواهند بود در صورت احراز شرایط اقدام به تولید نمایند.
*تولید داخلی سیگارت و تنباکو تا چه حد با استاندارهای جهانی همخوانی دارد؟
محصولات دخانی تولیدی چه از لحاظ مواد اولیه و چه از نظر بسته بندی با استانداردهای جهانی همتراز می باشد و این مرکز نظارت های دوره ای کلیه تولیدات داخلی را بر اساس استانداردهای مصوب سازمان ملی استاندارد که برگرفته از استانداردهای بین المللی ISO می باشد در دستور کار خود دارد